Op woensdag 3 april 2024 staat een debat over de voortgang van de implementatie van het VN-Verdrag Handicap op de agenda van de Tweede Kamer.
De laatste keer dat het VN-Verdrag op de agenda stond was in 2019. Dit was ook het jaar waarin de eerste schaduwrapportage uit kwam.

Met het oog op het aanstaande debat hebben Max de Bruin, Marijk Jansen, Pauline Gransier en Margit van Hoeve, als vertegenwoordigers van de gemeenschap van personen met een beperking en/of chronische ziekte belangrijke input op een flyer samengesteld voor de Kamerleden. Deze flyer, verspreid met de hashtag #DeMaatschappijDatZijnOokWij, benadrukt de essentiële behoeften en prioriteiten van deze gemeenschap met betrekking tot hun mensenrechten en inclusie.

De flyer wijst op de nog steeds ontoereikende vooruitgang op het gebied van inclusie en de positie van personen met een handicap in Nederland. Het benadrukt de noodzaak om het debat te voeren op basis van feitelijke informatie en ervaringsdeskundigheid, in plaats van op veronderstellingen.

Naast het aankaarten van de huidige uitdagingen, bevat het pamflet ook vooraf opgestelde Kamervragen die kunnen dienen als leidraad voor Tweede Kamerleden tijdens het debat. Hiermee streven de opstellers ernaar om een vruchtbaar en inhoudelijk debat te bevorderen, waarin concrete stappen worden besproken om de implementatie van het VN-verdrag Handicap te verbeteren en de belangen van personen met een handicap beter te behartigen.

Het volledige pamflet en de bijbehorende Kamervragen zijn inmiddels via email verspreid aan Tweede Kamerleden. Andere geïnteresseerde partijen die meer inzicht willen krijgen in de behoeften en prioriteiten van personen met een beperking in Nederland kunnen de folder hieronder in twee formaten als jpg of pdf downloaden.

Flyer [alt tekst volgt]
alttekst bij flyer

Folder groot .jpg
Folder medium .jpg
Folder .pdf

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.