30 dagen eds-challenge

Selfcare is een van de belangrijkste strategieën om goed voor mijn lijf te zorgen. In tegenstelling tot wat de Instagram-generatie ons wil laten geloven, is selfcare niet alleen maar leuk. Het betekent ook nee zeggen tegen uitjes waar je wel zin in had. Of niet die carrière achterna jagen omdat je vooraf al weet dat het te hoog gegrepen is.

De andere kant van selfcare is gelukkig wel leuk, en ik moet zeggen dat ik daar best goed in ben. Ik mag het fijnst liggende maar net iets te dure matras kopen van mezelf, het meest luxe kussen, ik mag de lekkerst zittende fauteuil claimen als de mijne.
Ik pamper, smeer, slaap, scrub en wentel mezelf gehuld in comfortabele kleding door mijn leven heen.
Doordat ik duurzaam en volledig afgekeurd ben, hoef ik me geen zorgen meer te maken over een inkomen. Zo kan ik mijn dagen vullen met Netflix, Disney+ en Amazon Prime. Ik vind het belachelijk dat streamingdiensten nog niet zijn opgenomen in het vergoedingenoverzicht van zorgverzekeraars.

Ik slaap met een zwangerschapskussen en een elektrische kruik tegen mijn onderrug. Ik zoek mijn kleding uit op zit- en ligcomfort. Geen knellende elastieken of ingewikkelde constructies en harde naden in het kruis of stugge stoffen zijn uit den boze.

’s Zomers hang ik graag in mijn hangmat met een voet over de rand, in het gras, een beetje te schommelen. In de winter blijf ik onder een dik en warm deken op de bank, vaak ook nog bedolven onder een stapel katten.
Ultiem comfort, als je het mij vraagt.

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.