Vandaag is het 1 mei, de start van de Ehlers-Danlos Awareness month (de maand van de erkenning)
Wie mij een beetje kent weet dat ik hypermobiele Ehlers-Danlos heb. Deze maand grijp ik aan om mijn persoonlijke verhaal te vertellen om op deze manier meer bekendheid te krijgen voor de Ehlers-Danlos syndromen, en begrip voor hoe de aandoening mij en vele anderen raakt.

Aan de hand van vooraf bepaalde onderwerpen praat ik jullie bij over EDS, en wat het hebben van deze aandoening voor mij persoonlijk betekent. Alvast een disclaimer vooraf; mijn verhaal is precies dat wat ik zeg; míjn verhaal. Ehlers-Danlos is een aangeboren en genetisch bepaalde aandoening aan het bindweefsel. Dat maakt betreffend bindweefsel nogal slecht van kwaliteit. Bindweefsel geeft steun in organen, huid en gewrichten en afhankelijk van welk type bindweefsel is aangedaan, verschillen de klachten die je kunt hebben van persoon tot persoon. Er zijn geen twee EDS’sers hetzelfde, zoals er geen twee zebra’s hetzelfde strepenpatroon hebben.

Ok vooruit, aan de slag met bloggen dan!

  1. This is me, ofwel Dit ben ik.

Hoi, mijn naam is Max. Ik ben 40 jaar en samen met mijn partner-sinds-21-jaar ouder van 3 kinderen in de leeftijd van 20, 17 en 13 jaar.
Mijn hobby is het verzamelen van hobby’s. Ik ben vrij handig en wil graag alles kennen kunnen. Hierdoor heb ik dus ook een knutselkast die beter is uitgerust dan mening Pipoos-filiaal.
Naast mijn kinderen zijn dieren de reden van mijn bestaan. Ons huis wordt momenteel bevolkt door 3 katten, 1 kikker, wat Afrikaanse reuzenslakken, 3 miljoenpoten, heel erg veel pissebedden (don’t ask!) en buiten scharrelen 4 kippetjes.
Om de dag door te komen kook ik, bak ik, fotografeer ik (vooral dieren, planten en landschappen) en speel ik veel te veel uur Animal Crossing op de Switch. Ik verzamel nagellak (heb minstens 400 potjes), schoenen, en tassen en gezien de inhoud van mijn handtas ook zonnebrillen en lipsticks. Mocht mijn partner hier vragen over stellen; ik ontken alles.

Oh ja, kerstdorpen in tuincentra zijn mijn passie. Je kunt me niet gelukkiger krijgen dan met kitsch, lampjes en bonte hysterie.

Wat foto’s om de boel op te vrolijken:

Dat was het weer voor dag 1. Tot morgen!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.